Categorieën
verzorging

Wat is waxen?

waxen zwolle

Wat is waxen?

“Weaving” is een vorm van harsen waarbij de haarwortel niet wordt verwijderd. Het is bedoeld voor kleine gebieden zoals wenkbrauwen, bovenlip, bikinilijn, benen en buik. Het wordt toegepast met een wax op harsbasis.

“Epileren” is een permanente methode van ontharen. Het wordt gedaan door epileren, harsen, sugaring, threading en roterende epileerapparaten. Roterende epileerapparaten verwijderen de haren afzonderlijk, terwijl pincetten de haren in klontjes verwijderen. Harsen, sugaring en threading zijn ontharingsmethoden voor de benen.

Harsen en ontharen – een overzicht

Harsen is een methode van ontharen die op verschillende manieren wordt gedaan, afhankelijk van het lichaamsdeel dat wordt geharst. Meestal wordt het gebruikt voor het harsen van de bikinilijn, de bovenlip en het schaamhaar.

Ingrediënten/types waxen

Harsen kan op verschillende manieren worden gedaan. De meest gebruikelijke manier van waxen is door warme wax op de huid aan te brengen en deze te laten drogen. De wax kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht met een spatel of een houten waskom. Sommigen kiezen voor drogere wax voor het waxen vanwege het gemak bij het aanbrengen en het ‘hallo’-gevoel dat het geeft als het in de salon wordt gedaan. Warme en harde was zijn de meest gebruikte soorten was voor het harsen. Harde was is was die hars bevat in plaats van oliën voor de hechting van het haar. Het is dus zeer hard en dikker dan zachte was. Collageenwas is was die aloë en lanoline bevat om de huid te hydrateren. Het is daarom lichter dan de was die wordt gebruikt voor ontharen met zeep. Er zijn ook warme wassen die dik en niet zo vloeibaar zijn. Deze kan worden gebruikt nadat de huid is gereinigd en met zeep is geëxfolieerd.

Combinatie harsen en sugaring

Combinatiewaxen is vergelijkbaar met heet waxen, behalve dat er minder wax wordt gebruikt. Het kan echter ’s avonds voor het slapen gaan worden gedaan. Het is ook mogelijk om zowel de bovenlip als de schaamstreek in één nacht met één waxbeurt te behandelen.

Sugaring is ook vergelijkbaar met heet harsen. Maar het wordt gedaan in de schaamstreek. Het verschil is dat de suiker wordt opgewarmd voordat hij op de huid wordt aangebracht. Het wordt dan verwijderd na het aanbrengen van een laagje was. Het kan worden gedaan met behulp van een doek, strips of een spatel. De suiker kleeft vooral aan het haar en niet aan de wax, dus trekt het het haar uit en verwijdert de wax samen met het haar. Het wordt dus waxen genoemd dat ‘aan de zijkant’ wordt gedaan.

Harsen voor mannen: VervellenEen belangrijk kenmerk van harsen voor mannen is het vervellen van dode haren. Als het haar wordt uitgetrokken, valt er een laagje af. Dit wordt meestal gedaan om esthetische redenen. Maar sommige mannen geven de voorkeur aan een langduriger effect.

Laserverwijdering:Laserverwijdering is een methode van ontharing die wordt bereikt door enkele minuten laserlicht op de huid aan te brengen. Hierdoor worden de haarwortels bij deze methode geëlimineerd. De wortels worden dan verwijderd door de laserkinderen.

Elektrolyse: Hierbij worden kleine naaldjes afzonderlijk in elk haarzakje ingebracht om schade toe te brengen aan de afzonderlijke haarzakjes. Dit is zeer tijdrovend en pijnlijk. De duur van elke sessie kan variëren.

Ontharingscrèmes: Ontharingscrèmes werken door het haar aan het huidoppervlak op te lossen, waardoor het haar fijner en zachter wordt. Het is pijnloos in vergelijking met heet harsen. Het wordt meestal thuis gedaan.

Harsen: Een laag warme of koude was wordt op de huid gesmeerd voor een door de cliënt te bepalen duur. Tijdens de sessie worden wattenschijfjes aangebracht om wat af te koelen. Als de wax is afgekoeld, wordt hij er snel afgehaald. De huid kan direct na het verwijderen rood worden, maar dat is na een paar minuten weer weg. Harsen is een andere methode voor ontharing die pijnloos is. Hoewel het harsen wordt genoemd, scheurt de methode het haar bij de wortel af.

 

lees meer

Bindweefselmassage Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.