Categorieën
verzorging

Wat is Emo?

Balayage Rotterdam

“Emo” is een synoniem voor Emotioneel geladen kunstband, esthesie, emotionele hardcore muziek. Als je het Emo noemt, definieer je het, maar als je het emotioneel noemt is het gewoon een meer algemene term. Op dezelfde manier zou je kunnen zeggen dat “balayage” een specifieke techniek is, maar als het “emo” wordt genoemd is het gewoon een meer algemene term. Zowel “Emo” als “balayage” zijn artistieke pogingen, maar de definitie van “Emo” staat meer open voor overdreven en bizarre interpretaties. Bij “balayage” creëren emo-artiesten een bepaalde look door middel van gelaagdheid, schaduw, highlights, en zorgvuldige kleuring.

Zowel emo als balayage lijken op elkaar in die zin dat er meerdere kleuren moeten worden aangebracht, maar beide zijn verschillend. Bij emo gebruikt een kunstenaar een verscheidenheid aan kleuren om de look te bereiken. De gebruikte kleuren zijn meestal zwart en diepbruin. Terwijl “balayage” zich richt op het gebruik van slechts een enkele kleur, vaak rood.”Emo” is duidelijk serieuzer en moet serieus genomen worden. Veel emo-artiesten mengen geen kleuren, in plaats daarvan veranderen ze de tint van hun kleuren volledig. Smaak is belangrijk bij het beschrijven van een kleur. De meeste kleuren smaken het donkerst vlak nadat ze zijn gecreëerd, wat betekent dat sommige kleuren vele malen donkerder kunnen lijken dan ze zouden moeten zijn. Bij “balayage” is dit niet mogelijk omdat er geen waarneembare verandering in tint is. Het eindresultaat is altijd een compromis. “Emo” artiesten gebruiken niet alleen zwart en donkerbruin. Ze gebruiken een verscheidenheid van kleuren die het gevoel van opwinding creëert en ook het nachtelijke naar voren brengt.

De nacht is altijd leuk om mee te spelen. Of het nu gaat om gekruide honingchocolade, neonlichten of precies de juiste hoeveelheid glitter, het is altijd een goed moment om je te verkleden!”balayage” als techniek is geëvolueerd naarmate emo populairder werd. De methodes zijn geëvolueerd van “cut outs” tot “rilings” om de nachtelijke trui te creëren. De balayage techniek is sindsdien geëxplodeerd in populariteit. Je kunt het verwachten op grote labels en het zal een harde look zijn voor iedereen die er niet mee bekend is.omsheen: Het vinden van de perfecte combinatie van kleuren die samen werken om een unieke pop van kleur te creëren. bsheen: de hakerige, ongelijke textuur van haar dat ontstaat door veel lagen. Cafeïne: Helpt om er glanzend uit te zien, en is een geweldige manier om wakker te worden. verwennerij: Meestal meer hydraterend dan shampoo. Blond: Highlights en laaglichten kunnen een mooie dramatische look creëren voor blondines. bruin: Nog een natuurlijke kleur, goed voor middenklasse werk. zwart: Een andere donkere kleur werkt geweldig voor donker haar. grijs: Verwerkt in ofwel gladde afgeronde randen voor een close look of gebruik hakerige randen voor een edgier look. bandana’s: Mooi los, cirkelvormig patroon los en naar beneden gedragen. blunchen: het oog te veel richten en verkeerd richten zodat het er grappig uitziet. chic: Subtractief, er stijlvol uitzien, maar niet te verschillend van anderen. subtiel: wordt gebruikt rond de ogen voor een natuurlijke look, maar kan er van dichtbij onnatuurlijk uitzien. flirterig: Speels met snit, veel laagjes, gevaarlijke mannenpakken.

Lees meer

Keratine behandeling

Krullen kapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.