Categorieën
verzorging

Massagetherapie als levensstijltherapie

Massage Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Massage is al eeuwenlang een onderdeel van het dagelijks leven. Het bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid, en is heilzaam voor de mensen die erdoor worden beïnvloed.

Massagetherapie als levensstijltherapie

Massagetherapie als leefstijltherapie (LTS) is een manier voor mensen met een lichamelijke handicap om het meeste uit hun trainingen te halen, hun lichaamswerk te verbeteren en de kwaliteit van hun leven te verhogen. De mogelijkheid om massagetherapie te krijgen is beschikbaar voor mensen die werkloos zijn, of mensen die oneven uren werken, of die gepensioneerd zijn. Bovendien wordt massagetherapie aangeboden aan patiënten, ongeacht hun lichamelijke of geestelijke aandoeningen.

Massagetherapie als een geweldige manier om te stoppen met roken

Misschien bent u verslaafd aan nicotine, en vindt u het moeilijk om te stoppen met roken. Om u te helpen bij het stoppen met deze schadelijke gewoonte, kan massagetherapie een geweldige manier zijn om geleidelijk aan van de gewoonte af te komen. De meesten van ons weten dat nicotine verslavend is, en dat het gebruik ervan een moeilijke opgave kan zijn. LTS kan u echter helpen om van de verslaving af te komen. Door het gebruik van verschillende technieken, zul je in staat zijn om geleidelijk aan van de gewoonte af te komen, waarna je het uiteindelijk helemaal zult hebben uitgebannen.

Massagetherapie en Verslavingen

Massagetherapie kan een invloed hebben op middelenmisbruik, verslaving en geestesziekten. De meeste mensen die herstellen van ziektes of verslavingen krijgen niet altijd de juiste zorg en behandeling die ze nodig hebben. Zelfs mensen die medisch stabiel zijn, worden soms niet goed behandeld. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor hun gezondheid en welzijn, en kan ertoe leiden dat zij te kampen krijgen met een heleboel gezondheidsproblemen, waaronder uitputting, pijn en ziekte.

Er zijn enkele bekende en geliefde theorieën over de geneeskrachtige eigenschappen van massage, waaronder het geloof dat het ziekten als hoge bloeddruk, ischias, hoofdpijn, enz. kan genezen. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te staven, zullen veel mensen die massagetherapie hebben ervaren en zich erdoor verbeterd voelden het zeker eens proberen, want massagetherapie kan wonderen doen voor sommige mensen.

Massagetherapie en de voordelen ervan

Massage Therapie is heilzaam omdat het veel ziekten kan behandelen op een niet-invasieve manier, zonder het gebruik van naalden of invasieve procedures. In veel kantoren van massagetherapeuten zijn ook zuurstofdruppels beschikbaar, die gebruikt kunnen worden om cliënten te helpen ontspannen, en er zijn ook bepaalde wrijvingstoepassingen die acupunctuur kunnen nabootsen zonder dat er naalden aan te pas komen.

Massagetherapie: vochtopname

Naast het masseren van het lichaam, kan men het lichaam ook aanmoedigen om ongewenste gifstoffen uit te spoelen door het gebruik van massage. Zodra het lichaam greep heeft op deze gifstoffen, kan het ervoor zorgen dat de lever de gifstoffen in het lichaam wegpompt, en zo het lichaam reinigt. Bovendien helpt het masseren van het lichaam om gifstoffen af te voeren via de ogen, neus, mond en keel.

Massage Therapie: Betrokkenheid

Tenslotte is het ook belangrijk rekening te houden met de situatie en de emoties van massagetherapeuten. In staat zijn om mensen die lijden aan lichamelijke pijn en kwalen te helpen bij het vervullen van enkele van hun basisbehoeften is ook voor hen een enorm voordeel. Er zijn veel verschillende soorten pijn, en er zijn ook veel verschillende manieren om ze te behandelen. Daarom kunnen massagetherapeuten helpen om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten pijn die een patiënt op een bepaald moment van zijn leven kan ervaren.

Conclusie

Massagetherapie is een therapie die zowel door de medische wereld als door het grote publiek algemeen wordt beschouwd als een manier om mensen te helpen die lichamelijke pijn of ziekte ondervinden. Er zijn verschillende soorten pijn, en er zijn ook verschillende manieren om ze te behandelen. Daarom zijn massagetherapeuten in staat om mensen te helpen om te gaan met de verschillende soorten pijn in hun lichaam en leven op een manier die niet-invasief is en die effectief zal zijn, evenals een particuliere en niet-invasieve behandeling.

Lees meer:

Yoga Nieuwerkerk aan den ijssel

Sporten Nieuwerkerk aan den Ijssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.