Categorieën
verzorging

Hoe word je een haarstylist

Barber Utrecht

Na de oriëntatie en de evaluatie van de competenties verschijnt de leerling voor de vaardigheidstest. Hier wordt het carrièrepad bepaald. De vaardigheidstest is een verzameling van 50 problemen uit verschillende kappersdisciplines. Deze problemen werden geselecteerd omdat ze een weerspiegeling zijn van de verschillende domeinen van het kappersvak. De test bestaat uit 45 vragen waarop de student een antwoord moet geven dat varieert van juist tot onjuist. Dit examen is gesloten boek en potlood.

Na afronding van de vaardigheidstoets verschijnt de leerling voor de beoordeling Productie kappersmanagement. Hier wordt de competentie beoordeeld op hoe de student ensembles van multiplex, metaal, plastic of karton beheerde. De student moet subassemblages van een bepaalde lengte en kwaliteit produceren. Vervolgens moet de leerling een voorbeeld van hetzelfde type construeren. Daarbij legt de leerling de verantwoordelijkheid voor alle gebruikte onvolkomenheden. Het genoemde voorbeeld mag niet wezenlijk verschillen van het als bewijs verstrekte voorbeeld.

Als de student geen beperkingen stelt aan nauwkeurigheid, volume, aard van het werk, en herhaalbaarheid, dan gaat de student door naar de Voorbereidende School. Tijdens deze schoolperiode wordt de student opgeleid door middel van oefeningen in salonmanagement. Na voltooiing van de Voorbereidende School gaat de student over naar de Technische School. Hier doorloopt de leerling in één of twee fasen vijf opleidingsniveaus. In elke fase beheerst de leerling een nieuwe vaardigheid. Na het onder de knie krijgen van een nieuwe vaardigheid, meldt de leerling zich aan voor de Board of PsyNet, waar hij of zij een bewijs van geschiktheid ontvangt.

De Board of Education is de instelling die de burgers van de Verenigde Staten licenties geeft voor het uitoefenen van het kappersvak. In de haarsnij-industrie geeft de certificering van de opleiding het individu het voorrecht om als haarstylist te werken.

In sommige landen wordt een andere benadering van de opleiding gehanteerd. In de kappersbranche beperken landen als de Verenigde Staten, Canada en de landen van Europa de buitenlandse diploma’s van barbers. Dit betekent dat de student, om een hoger bekwaamheidsniveau te bereiken, in een ander land moet praktiseren.

Het uitvoeren van haarkniptechnieken en het uitvoeren van deze technieken zijn termen die op een theoretische manier worden onderwezen. De technieken worden op theoretische wijze aangeleerd, maar de vaardigheden blijven niet beperkt tot een louter theoretische studie. De echte praktische toepassing van deze vaardigheden gebeurt door Soulitorial-personeel. De behoefte aan geschoolde kappers is de laatste tijd duidelijk geworden door de snelle toename van de vraag naar kapperswerk.

De snelle toename van de behoeften aan kappers vloeit voort uit het feit dat de stijl, de trends en de aspiraties van de moderne kapper de laatste jaren een aanzienlijke verandering hebben ondergaan. Modestijlen ondergaan een verandering. De groei van introstijlen zoals multifocale, taxipunten, arabines, multigenders en andere interessante kniptechnieken vereist een adequate opleiding om het haar goed te kunnen beheren.

Om een goede haarstylist te worden is jarenlange ervaring vereist. Een doeltreffende opleiding is een must om in dit beroep te slagen. Effectieve opleiding betekent leren in de praktische toepassing van vaardigheden. Haarstijlen, Hoewel haarstijlen enige vaardigheid vereist, vergt het meer inspanning. Een toegewijde, enthousiaste opleiding voor haarstijlen kan leiden tot de groei van een succesvolle carrière in het kappersvak.

Nadat de student een bepaalde stijl heeft gekozen, moet hij kennis verwerven in de kunst van het haarknippen. Er zijn vele manieren om haar te knippen. Ze worden allemaal door de haarstylist gebruikt om het haar dat nodig is vorm te geven. Bij gevormd knippen wordt gebruik gemaakt van nijptangen, krommingsgereedschap meestal van staal of warmtewerktuigen om het haar vorm te geven. randarmbanden, fasciahemden, meerstrengs twists, eenstrengs hairstylisten, en nog veel meer.

Om te leren hoe een kapper te zijn, is het het meest praktisch om te beginnen als junior kapper. Tijdens de juniorfase herziet de student zijn kapsel voor de praktijk en vernieuwt hij zijn toewijding om te leren. Voor groei in de carrière, vereist het voortzetten van de juniorfase dat de student voortdurend zijn kennis en stijlen opbouwt om een brede kennis te bereiken. Lessen in voeding, houding en het toepassen van haarstyling vereisen voortzetting omdat ze elke dag nodig zijn.

Na het behalen van het junior diploma gaat de student door naar het volgende stadium, dat van haarstylist. Dit stadium vereist het gebruik van computer-aided tomography (CAT) en andere geavanceerde elektronische technologie voor het weergeven van de permanente golven, lijnen, golven, onderverdelingen en franjepatronen. De stijlen voor deze fase worden gecreëerd door het maken van patronen. Het ontwerpen in deze fase vereist voldoende kennis van de menselijke anatomie, haarfysica, scheikunde en biologie, alsmede ontwerpsoftwaresystemen. Ontwerpen per seargegarandeert en fluctueert in warmte, de temperatuur, de druk en de werkdruk vereisten voor artistieke renderings.

Lees meer:
barbershop utrecht 
barbier utrecht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.