Categorieën
verzorging

De geschiedenis van haarvervanging

Baardwax Rotterdam

Het eigenlijke gebruik van baard wax kan worden teruggevoerd tot het oude Egypte, waar pruiken werden gebruikt om de verloren gegane delen van vingers en tenen te vervangen. Ook de Romeinen en de Grieken droegen pruiken en gaven er de voorkeur aan dat pruiken verlengbaar waren. De 1909aters gaven pruiken meer houdbaarheid door ze te wikkelen in doeken van potlood en jodium. De doek werd vervolgens gewassen en hergebruikt.

Theodoriseren van de pruik. Het gebruik van commerciële haarproducten om de pruik te maken, werd door de Duitsers ingevoerd in de jaren 1920. Aan de natuurlijke pruiken werden chemische verbindingen toegevoegd om ze duurzamer te maken. Het gebruik van chemische stoffen nam in de daaropvolgende decennia in populariteit toe. Het gebruik van deze pasta’s, gels en sprays door de chemici vormde de basis voor de moderne synthetische pruiken, die we nu meestal wegwerphaarstukjes noemen. De behoefte om lekker te ruiken en een netjes geknipte haardos te hebben, bracht het moderne tijdperk van haarvervangingsopties. De eerste volledig synthetische pruik werd in het begin van de jaren 1930 vervaardigd door de parfumeur-chemicus Valentin Grabows. De synthetische pruik van Grabows was echter niet erg duurzaam. Na verloop van tijd werd Grabows vervangen door pruiken van mensenhaar, die niet veel duurder waren.

Hairextensions raakten in de jaren 1960 en 1970 steeds meer in de mode. Maar de geschiedenis van haarextensies en synthetische pruiken begint niet met de komst van synthetische pruiken. De oude Chinezen gebruikten fijn haar van rendierantiek om hun hoofd te beschermen tegen verschillende kwalen. In de jaren 1960 creëerden wetenschappers aan de Universiteit vaniquette de eerste haarextensies. Maar pas in de jaren 1980 en 1990 werden opzienbarende resultaten bereikt. Met de hulp van Prof. Rapoport en Dr. Wolk werd een vorm van haarextensies geïntroduceerd om mensen te helpen langer haar gemakkelijk en herhaaldelijk te krijgen.

Prof. Andreoli is een van de uitvinders van de hedendaagse synthetische haarstukjes. Hij is de auteur van talrijke wetenschappelijke werken en wordt erkend als een van de belangrijkste beschermers van de stijl in de moderne tijd. Andreoli lace wigs worden aangeboden in talrijke ontwerpen en stijlen in verschillende lengtes. kippen. Hoe ze gedragen worden. In de eenvoudigste vorm zijn er de zogenaamde haarstokken, waarbij het haar aan een handvat wordt bevestigd door middel van getoniseerde draad. Het kapsel wordt dan in model gebracht door een gids te volgen die helpt de hoofdhuid in de juiste positie te houden. tanden. Haarstokken zijn gemakkelijk in het gebruik, maar zonder handleiding is het moeilijk de juiste verhouding voor uw eigen hoofd aan te houden. De haarstokken, hoewel eenvoudig, dienen wel een praktisch doel. Ze worden vooral gebruikt om het voorhoofd en de neusbrug recht te zetten.

Lees meer

Barbershop

Men only barbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.