Categorieën
verzorging

Biologische huidverzorgingsproducten

Natuurlijke producten

Een product van natuurlijke oorsprong of van biologische oorsprong is vrij van pesticiden, kunstmest en andere planten, en staat niet onder controle van een overheid of een bedrijf. De term duidt ook op een product dat geproduceerd is op basis van bronnen zoals mineralen, lucht- en waterzuivering, en dat alleen natuurlijke ingrediënten bevat.

Producten die beweren biologisch te zijn, zijn chemisch vervaardigd en als ingrediënten gemengd. Biologische producten worden gereguleerd door het U.S. Department of Agriculture en hebben hun certificeringssymbool. Een symbool met het USDA-zegel geeft aan dat het product voldoet aan de certificeringsnorm voor biologisch voedsel, mits het is geproduceerd volgens de normen voor biologische landbouw.

Producten uit minerale bronnen zijn van hoge kwaliteit en vrij van verontreinigende stoffen. Deze producten zijn exogeen aan milieufactoren, en zijn in de meeste gevallen niet op dezelfde wijze gereguleerd als organische stoffen. Mineralen zoals ijzer, natrium, kalium, zink, aluminium, magnesium en bismut zijn de eigenschappen van deze mineralen. IJzer voorkomt verstopte poriën en aambeien, terwijl magnesium fungeert als een natuurlijk conserveermiddel. Bismut is een chemische stof die de bijnieren en de hersenen activeert. Tijdens de menstruatie absorbeert het lichaam het selenium en kan het ook bloedarmoede vaststellen. Voedingsmiddelen die van nature blozend zijn, zoals bloemen, noten en zeevruchten, vormen een belangrijk bestanddeel van een gezond vrouwelijk dieet.

Om plastic aantrekkelijker te maken voor de consument, gebruiken sommige fabrikanten plastic dat zo is ontworpen dat het er glad en glanzend uitziet. De esthetische aantrekkingskracht van kunststoffen hangt af van de chemische oplossingen die zij gebruiken en van de manier waarop deze oplossingen afgeven. Natuurlijke producten zijn vrij van deze additieven. Deze producten vereisen echter meer zorg omdat ze gemakkelijk beschadigd raken. Biologische lichaamsverzorgingsproducten zijn gebaseerd op niet-chemische biologische ingrediënten. Deze producten zijn dus relatief veilig, maar duurder dan chemisch vervaardigde lichaamsverzorgingsproducten. Over het algemeen worden deze producten samengesteld door artsen en schoonheidsspecialisten. Aangezien het om delicate materie gaat en deze producten een goede verzorging vereisen, is het van essentieel belang relatief veilige producten te gebruiken en agressieve middelen te vermijden.

De fabrikanten van biologische make-up gebruiken biologische ingrediënten. Biologische make-up verwijst naar natuurlijk gemaakte biologische producten. Deze producten worden vervaardigd uit planten zonder de hulp van chemische stoffen die als verontreinigende stoffen en synthetisch materiaal worden beschouwd. Deskundigen zeggen dat deze producten beter zijn dan de chemisch vervaardigde omdat deze producten de huid een natuurlijke uitstraling geven. Het gebruik van deze producten is ook gunstig voor de meeste van de mensen als het is vereist voor een gezonde uitstraling. Om een gezonde huid, een gezond dieet en een goede oefening zijn essentieel. Ook deze producten verwijderen de giftige stoffen uit de huid.

Het gezicht is bijzonder kwetsbaar voor schade door ultraviolette stralen. De zonnestralen kunnen de huid beschadigen en rimpels, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker veroorzaken. Afgezien daarvan kunnen de felle zonnestralen het haar beschadigen. Het haar wordt broos en breekt gemakkelijk af. Het haar wordt dof en ziet er ook vaak slordig uit. Het uiterlijk laat een negatieve indruk achter en dit kan iemand een laag zelfbeeld geven.

Lees meer

Paardenbalsem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.